Gio

Gio wint Nederlandse voorronde van internationale streetdance competitie Red Bull Dance Your Style

Vorige week namen de 16 beste dansers uit Nederland, elk in hun eigen stijl, het 1-tegen-1 tegen elkaar op tijdens Red Bull Dance Your Style in WesterUnie Amsterdam. De finale werd gedanst door de Utrechtse Pairodime en Gio uit Amsterdam. Gio wist met zijn bizarre snelheid en flinke dosis aan energie het publiek te overtuigen en vertegenwoordigt Nederland bij de Dance Your Style World Final in Frankfurt op 4 november.  

Spannende finale 

Met een tot aan de nok gevulde WesterUnie zat de sfeer er direct goed in. De 16 dansers haalde alles uit de kast in de meest spectactulaire battles, waarbij alle verschillende dansstijlen van popping, locking, en animation tot aan house, afro en vogueing de revue passeerde.   

Na een reeks zinderende voorrondes waarbij er meermaals interactie werd opgezocht met het publiek, troffen Gio en Pairodime elkaar in de finale. Ze waren gewaagde tegenstanders, maar Gio’s vermogen om het het publiek te verbazen gaf uiteindelijk de doorslag en bezorgde hem de winst. 

Gio

Wie is Gio?

Winnaar Gio is geen onbekende in de Nederlandse battle scene. De 23-jarige Amsterdammer is een member van de Nederlandse Pigeons crew en heeft zowel nationaal als internationaal al meerdere titels op zijn naam. We zagen hem al bij eerdere edities van Red Bull Dance Your Style voorbij komen met meest recentelijk een top 4 positie bij de Dance Your Style activatie op Rolling Loud in Rotterdam.  

Tijdens zijn dans bouwt Gio aan een heel concept, en weet hij ieder om hem heen weg te blazen met een verbazingwekkende snelheid en scherpe movements. Zijn kenmerkende grote glimlach en aanstekelijke energie laten een onuitwisbare indruk achter bij het publiek. 

Gio over de winst: “Het is overwhelming, ik kwam hier om mee te doen en wat leuke videos voor m’n Insta te maken.. ik had dit echt niet verwacht, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen want m’n tegenstanders waren in topvorm.” 

Gio treedt in de voetsporen van dansers Precious Alvares en Gil The Grid 

In 2022 vond de Red Bull Dance Your Style World Final plaats in Johannesburg Zuid-Afrika, waar Precious Alvares en Gil The Grid Nederland vertegenwoordigde. Beiden wisten daar spectaculaire performances neer te zetten, maar hiphop danser THE D SoraKi uit Japan ging er uiteindelijk met de winst vandoor en won de wereldtitel. 

Gio

Over Red Bull Dance Your Style 

Red Bull Dance Your Style is de eerste danswedstrijd ter wereld waar het publiek beslist wie er wint. Dansers uit verschillende disciplines moeten het publiek verrassen. Er is geen geplande choreografie en muziek, dus de artiesten dienen hun gekozen stijl ter plekke aan te passen. Wie de beste show neerzet en het meeste indruk maakt, wint de wedstrijd. Dit jaar doen er 46 landen mee aan de competitie met meer dan 160 wereldwijde evenementen. 

Meer inspiratie