Nederlandse Dansdagen

Nominaties voor de Nederlandse Dansdagen komen er weer aan!

Ieder jaar worden er bij de Nederlandse Dansdagen weer een aantal prijzen uitgereikt aan dansers en choreografen. De organisatie roept dansprofessionals én danspubliek op om hun stem uit te brengen. Jij kunt dus ook meebepalen! Eind april worden de nominaties bekend gemaakt en de jury zal tijdens het festival in oktober de winnaars uitkiezen.

Wie mag je nomineren

Belangrijke criteria zijn dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen 4-jarige landelijke structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen, mogen opnieuw in de running komen voor een prijs.

Geld voor makers van jeugdvoorstellingen

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft als doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland. Het bedrag van € 10.000,- geeft de winnende maker de kans een nieuw werk voor een publiek tussen de 4 en 18 jaar te maken. Een leuk bedrag waarmee mooi nieuw werk gemaakt mee kan worden!

Stuur voor 3 april jouw nominatie door naar info@nederlandsedansdagen.nl met daarin de naam van de choreograaf die je wil voordragen plus een korte motivatie. 

Meer inspiratie