Fractal Dance Collective

Nieuwe voorstelling van Fractal Collective gaat over de menselijke drang naar het constante zoeken

De wereld staat alweer bijna helemaal open. We moeten weer van alles; afspraken, deadlines en doelstellingen. De zoektocht naar alles wat ons gelukkig maakt begint opnieuw, maar waarom zoeken we? Dit is de vraag die Fractal Collective stelt tijdens hun nieuwe voorstelling Chasing the [Blank]. Getogen vanuit hiphop en breaking, breekt Fractal Collective de barrières open. De première vindt plaats op vrijdag 6 mei in Korzo. De voorstelling speelt ook op zaterdag 7 mei.

Over Chasing The [Blank]

Vier individuen streven continue naar gemoedsrust, geluk en veiligheid. Door volledige overgave aan de wetenschap dat dit proces nooit zal eindigen, vragen ze zichzelf af waaróm ze eigenlijk zoeken. Chasing the [Blank] legt het contrast bloot tussen bewust zijn en onbewust zijn. De bewustwording dat er geen eindpunt bestaat. De realisatie dat je vrij kunt komen van de druk van het constante zoeken. Choreograaf Zino Schat (Fractal Collective) draagt bij aan de evolutie van hiphop, een nog jonge cultuur uit de straat ontstaan vanuit onderdrukking. Door de deuren te openen tussen hedendaagse dans en breaking, worden vernieuwende mengvormen geboren die het slechts tegenover elkaar plaatsen van twee dansstijlen overstijgen. ‘Hij (of deze choreograaf) opent deuren tussen hedendaagse dans en breaking en creëert daar zijn unieke eigen danstaal mee. Een uitnodiging naar een esthetische wereld met een zowel krachtige als kwetsbare bewegingstaal die de kijker en performer verbindt.

Over Fractal Collective

De Nederlandse Zino Schat (1989) en Duitse Conni Trommlitz (1996) vormen samen met Marieke van Dis (zakelijk leider) de drijvende krachten achter het interdisciplinaire Fractal Collective. Sinds 2021 maakt het internationale collectief onderdeel uit van Korzo’s makershuis. Met hun wortels in de multidisciplinair ingestelde hiphop scene, Zino’s muzikale achtergrond als componist en Conni’s ambities als videomaker, is het vanzelfsprekend dat ook in en rond de Fractal voorstellingen over de grenzen van disciplines heen wordt gekeken. De basis van de creaties van Fractal Collective ligt in een solide beheersing en lange geschiedenis met het breaken.

Ga voor meer informatie naar de website.

Meer inspiratie