fosse verdon serie trailer broadway

Nieuwe serie over legendarisch Broadway-koppel

Bienvenue. Wilkommen. Welcome... De Amerikaanse zender FX zendt vanaf 9 april 2019 een nieuw serie uit over het legendarische Broadway-koppel Bob Fosse en Gwen Verdon. Sam Rockwell en Michelle Williams spelen de hoofdrollen.  

Fosse en Verdon: twee showdansers

Bob Fosse (1927-1987) was een danser, choreograaf en regisseur. Hij was dé man van Broadway in de jaren zestig en zeventig, en regisseerde veelbekroonde films als Cabaret (1972) en All That Jazz (1979). Gwen Verdon (1925-2000) won vier Tony Awards tijdens haar carrière als Broadway-danseres en actrice. De twee showdansers ontmoetten elkaar in 1955, tijdens de productie van de musical Damn Yankees, en voelden elkaar meteen goed aan. Samen ontwikkelden zij de onnavolgbare 'Fosse'-dansstijl. 

The show must go on

Voor Damn Yankees wonnen Fosse en Verdon beiden een Tony Award. Het was het begin van een levenslange samenwerking én romance. Fosse en Verdon trouwden in 1960. Hun huwelijk ging niet altijd over rozen: Fosse was een notoire vreemdganger. Maar hoewel Verdon hem in 1971 verliet, scheidden de twee nooit officieel en bleef hun werkrelatie intact. Zo brachten ze samen de musical Chicago (1975) tot stand, met Fosse als choreograaf en Verdon in de rol van zingende moordenares Roxie Hart. Na zijn dood waakte Verdon over Fosse’s nalatenschap.

Trailer Fosse/Verdon

De nieuwe serie Fosse/Verdon is gebaseerd op de biografie Fosse (2013) van Sam Wasson. De serie zal zich richten op de relatie tussen Fosse en Verdon gedurende vijf decennia: hun stormachtige huwelijk, maar ook de manier waarop zij elkaar inspireerden als dansers en artiesten.

Meer inspiratie