Meyer Chauffaud

Nieuwe dansproductie MEYER-CHAFFAUD : SOUL #4 CELEBRATE

Samen zijn, het leven vieren, verbinding zoeken en ervaringen delen: wat hebben we het gemist in de afgelopen maanden! En wat was het jammer dat we zolang niet naar het theater konden. Gelukkig is er inmiddels weer meer mogelijk en is er in het nieuwe seizoen op de podia veel moois te zien. Anders, vanwege de anderhalve-metersamenleving, maar wel heel erg de moeite waard. Neem de nieuwste dansproductie van MEYER-CHAFFAUD: SOUL #4 CELEBRATE. Het Haagse dansgezelschap zet een krachtige metafoor neer voor de manier waarop we in onze maatschappij weliswaar allemaal uniek zijn, maar tóch altijd met elkaar verbonden. Ook, of misschien wel juist, nu. De première vindt plaats op 2 oktober in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Een aanrader!

Rauwe, poëtische dans

Sinds 2017 zoeken choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud in hun SOUL-voorstellingen naar de aard van het menszijn. Bij eerdere voorstellingen uit deze reeks betrokken zij ook het publiek op een innovatieve manier bij de voorstellingen, maar dat element vervalt bij dit sluitstuk. Voor SOUL #4 gaan Jérôme en Isabelle samen met de dansers op zoek naar manieren om het publiek door middel van rauwe, poëtische dans te laten ervaren wat ‘samen zijn’ en ‘verbinding’ kunnen betekenen. En misschien leidt dit wel tot een antwoord op de fascinerende vraag die dit choreografenduo bezighoudt: wat is het dat ons mensen verenigt? 

Première op 2 oktober

SOUL #4 CELEBRATION is weliswaar het laatste deel uit een serie, maar kan uitstekend als losse voorstelling worden bezocht. Het stuk biedt bezoekers een theaterervaring die uitdaagt en aan het denken zet. Op 2 oktober is de voorstelling om 19 en 21 uur te zien in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Tickets zijn verkrijgbaar via de website

Over MEYER-CHAFFAUD

In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk nationaal en internationaal toert. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel doorgewinterde danskijkers en dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen. Sinds 2017 opereert MEYER-CHAFFAUD als zelfstandige dansproducent. 

www.meyer-chaffaud.com

Meer inspiratie