nicole beutler projects metamorphosis crowdfunding

Nicole Beutler viert feest: tijd voor een boek

Driemaal feest voor Nicole Beutler Projects: haar eigen gezelschap bestaat tien jaar, Beutler wordt vijftig en zit zelf al twintig jaar in het vak. Tijd voor een boek, vindt Beutler.

Nicole Beutler

Beutler werd in 1969 geboren in München, Duitsland. In 1993 kwam ze naar Nederland om te studeren aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. Daar ontwikkelde Beutler zich tot theatermaker met een visie: de grenzen tussen theater, dans, muziektheater en beeldende kunst worden vervaagd. Vanaf 2004 werkte Beutler vijf jaar lang voor makerscollectief LISA. Sinds 2009 heeft de theatermaker haar eigen gezelschap: Nicole Beutler Projects.

In de prijzen

Nicole Beutler Projects blijkt succesvol: de theatermaakster heeft al verschillende prijzen op haar naam staan. Voor 1: SONGS ontving ze de VSCD Mimeprijs in 2009. Vijf jaar later werd SHIROKURO bekroond met de Dioraphte prijs en ontving de show een nominatie voor de Gouden Zwaan. Vorig jaar werd Beutler onderscheden met de Gieskes-Strijbis Podiumprijs voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

Gevierd met een boek

Het jubileumjaar wordt gevierd met een boek. Daarin staan achtergrondverhalen zoals interviews, schetsen gemaakt door Beutler en essays over het werk. Ook beschrijft Beutler haar inspiratie en motivatie voor haar werk. Afgewisseld door scènefoto’s vormt het boek zich tot een overzicht van het werk van Nicole Beutler Projects.

Crowdfunding

Om het boek te realiseren is nog geld nodig. Door een crowdfundingsactie kan het boek gedrukt worden. Bij verschillende donaties wordt er een tegenprestatie gegeven, zoals limited edition postkaarten, een verrassingspakket, het boek of een afdruk aan de muur. Doneren kan via deze link. Het boek kan ook al gereserveerd worden.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De crowdfunding bestaat uit drie delen. Het eerste deel van de crowdfunding bestaat uit het ophalen van tienduizend euro. Dat is een stimuleringsbijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Pas als de crowdfunding succesvol is, wordt het bedrag verzilverd. Deel twee van de actie gaat via donateurs. Via voordekunst wordt er wederom tienduizend euro opgehaald om het eerste deel van het boek te realiseren. Als laatste deel wordt door middel van sponsoring het boek afgemaakt. De tussenstand van de crowdfunding staat op een ruime zeventienduizend euro.

Meer inspiratie