red bull dance your style shin shan breakdance

Nederlandse B-Boy ShinShan wint Red Bull Dance Your Style

ShinShan, in het dagelijks leven bekend als Jean Salazar Tavera, heeft de Red Bull Dance Your Style gewonnen. De zeventienjarige b-boy is daarmee de eerste wereldkampioen.

Red Bull

Na dertig preselecties en twee pre-finals, danste de Nederlander in de finale tegen b-boy Angyil. Beiden versloegen veertien tegenstanders in de pre-finals. In de laatste battle tijdens de grote finale in Parijs won ShinShan.

De competitie

Bij Red Bull Dance Your Style ligt de focus op het publiek en de persoonlijkheid van de danser. Solodansers van verschillende stijlen meedoen aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd wordt muziek gedraaid door een live DJ. De muziek varieert van verschillende genres en van oldschool funk tot moderne top40 muziek. Op die manier wordt de muzikaliteit van de danser getest en krijgt de danser de kans om zijn/haar persoonlijkheid naar voren te laten komen door de keuzes die hij/zij maakt. Daarnaast bepaalt het publiek door middel van lichtgevende armbandjes wie er wint. Na de battle kan het publiek de kleur kiezen van de b-boy die volgens hem/haar door moet naar de volgende ronde. Ook bij de finale was het publiek de baas over de uitslag.

In de prijzen

Dit is niet de eerste keer dat ShinShan wint. Eerder dit jaar deed de breaker al mee met het programma Holland’s Got Talent. In die talentenjacht won hij de eerste prijs. Bekijk hier zijn auditie:

Ook werd ShinShan op zijn zestiende wereldkampioen breakdance. In 2018 deed hij mee en werd in Schotland benoemd tot wereldkampioen breakdance door United Dance Organisation.

De jonge b-boy was gestopt op zijn middelbare school op te kunnen dansen. Nu studeert hij Artiest Dans Urban aan Rijn IJssel in Arnhem.

 

Meer inspiratie