Red Bull BC One

Nederlanders in finale WK breakdance

Er staan maar liefst twee Nederlanders in de Red Bull BC One World Final, Menno van Gorp en Shane Boers. Een Een battle tegen elkaar is dus mogelijk. Eerder maakte Twee andere Nederlanders ook nog steeds kans op een plek (Kid Colombia en Justen Beer). 

Menno en Shane maken sinds 2005 deel uit van de Hustle Kidz. Al meer dan 10 jaar staat deze B-Boy crew met leden uit Venlo, Tilburg, Rotterdam, Den Haag en Belgie eenzaam aan de top van de Nederlandse Breakdance scene. Met een vracht aan internationale battle-overwinningen op zak mag gerust gesteld worden dat The Hustle Kidz zo langzaam aan ook eenzaam aan de wereldtop begint te stralen. Zo hebben Hustle Kidz-medeoprichter Menno en Shane een fulltime job overgehouden aan al hun trainingsuren en talloze battles. Hier een korte video waarin de jongens zich voorstellen.

Red Bull BC One World Final naar Nederland

Het programma vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam en is een festival op zich – van donderdag tot en met zaterdag zijn er tal van gratis workshops, een foto expositie, pre-party's en andere leuke dingen om te doen, zoals een video opnemen in een '360 booth'. Alle mogelijkheid om (dans)inspiratie op te doen. Een paar highlights van het programma staan in de bijlage.

 

 

Meer inspiratie