Nederlands Dans Theater wint Danskijkerprijs

Nederlands Dans Theater wint Danskijkerprijs

Nederlands Dans Theater (NDT) is met Straight Around de winnaar van de publieksprijs voor de beste dansvoorstelling van het seizoen 2015-2016. Dat heeft het publiek van Theater aan het Spui in Den Haag afgelopen week beslist.

Straight Around wordt gedanst door NDT 2 die oud en nieuw met elkaar verbinden in een combinatie van modern klassiek en mysterieus en verleidelijk dansen. Voor hun prestatie ontvangt NDT de Danskijkerprijs. Op de tweede plek zijn Krisztina de Châtel met Waltz & Infinite en de Indiase Chandralekha Dance Company/Get Lost met Sharira – Fire Desire geëindigd. Toneelgroep Amsterdam is door hetzelfde publiek tot winnaar verkozen van de beste toneelvoorstelling met Song from Far Away en wint de Toneelkijkerprijs.

Topklasse

De winnaars van de prijzen worden niet door professionals gekozen, maar door theaterliefhebbers. De toneel-en danskijkerprijzen zijn dus echte publieksprijzen die bekroond worden door een jury die uit een dwarsdoorsnede van het publiek van Theater aan het Spui bestaat. Het juryrapport is lovend over Straight Around: “Prachtige voorstelling met een mooie opbouw en diversiteit. Genoten van de diverse choreografie van de stukken, de mooie en sobere kostuums en de sublieme dansers. NDT is echt internationale topklasse!” - Hera Tseng

Bronnen: Theaterkrant en Theater aan het Spui

Meer inspiratie