Balletdanser Sergei Polunin schittert in bio-documentaire Dancer

Balletdanser Sergei Polunin schittert in documentaire 'Dancer'

De befaamde balletdanser Sergei Polunin, ooit de jongste danser van het British Royal Ballet, staat binnenkort weer in de spotlights in de biografische documentaire Dancer. De trailer van de film die nog in post-productie is, verscheen afgelopen week.

Dancer schetst het meeslepende en persoonlijke portret van de jonge Polunin die de balletwereld in een wervelwind veroverde. De kijker wordt een blik geboden in de kindertijd van Polunin, toen hij in de studio al hoge sprongen maakte als een professional. Op het hoogtepunt van zijn succes, nog maar 25 jaar oud, stapte hij uit het British Royal Ballet, omdat de artiest in hem zich ongelukkig voelde.

Dansen als een wildeman

De documentaire, die geproduceerd is door Oscar-genomineerde Gaby Tana, bevat daarnaast de videoclip van Hozier’s Take Me to Church, waarin Polunin dramatisch en ‘gepijnigd als een wildeman’ over de dansvloer glijdt. De videclip is ondertussen al meer dan 14 miljoen keer bekeken op YouTube. Verder vertelde Polunin aan The Guardian dat hij hoopt terug te keren bij het Royal Ballet als gastartiest, zodat hij meer kan dansen met de eveneens beroemde balletdanseres Natalia Osipova, met wie hij een relatie heeft.

Een verkorte versie van de film, waarvan de rechten inmiddels verkocht zijn aan meer dan vijftien landen, wordt getoond aan potentiële kopers in Cannes voordat het officiële festivaldebuut in de herfst plaatsvindt. De trailer van Dancer is hieronder te bekijken.

Bronnen: Dance Magazine en Screen Daily

Meer inspiratie