La La Land favoriet met recordaantal Oscarnominaties

De musicalfilm La La Land sleept veertien Oscarnominaties in de wacht. Dit is record aantal nominaties en zet de film op een gedeelde recordplaats samen met Titanic (1997) en All About Eve (1950).

De dansante musicalfilm heeft daarmee een grote kans om meerdere prijzen in de wacht te slepen tijdens de Oscar uitreiking van 26 februari 2017.

Nominatieregen voor La La Land

Hollywood smult van de musicalfilm La La Land. De dansfilm met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrol won tijdens de Golden Globes 2017 al zeven filmprijzen. Dit was een recordaantal, nooit eerder won een film zoveel prijzen tijdens de Golden Globes

En jawel, ook nu is het weer raak voor de musicalfilm. Voor de Oscars 2017 sleept La La Land alvast veertien nominaties in de wacht. De film is onder andere genomineerd in de categorie beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol. La La Land maakt verder onder andere kans op een Oscar voor beste script en beste regie (Damien Chazelle).

Gewaardeerde muziek en dans

Ook de muziek van La La Land valt onder de vele nominaties. De dansante musicalfilm is genomineerd voor beste muziek, muziek bewerking en muziek mixing. De nummers ‘City of Stars’ en ‘Audition’ ontvingen beide een nominatie voor beste originele liedteksten.

Choreografe Mandy Moore heeft zodoende haar naam goed gevestigd in de danswereld. Zij is verantwoordelijk voor al het dansvreugde in La La Land. Voorheen was Moore vooral bekend als choreografe van So You Yhink You Can Dance, maar nu heeft ze een gloednieuw visitekaartje. Een die in Hollywood nog goed van pas kan komen.

Meer inspiratie