Musicalfilm La La Land

La La Land groot succes tijdens Golden Globes

De musicalfilm La La Land is de grote winnaar tijdens de Golden Globes 2017. De dansfilm stond al stipt op nummer één met de meeste nominaties. Tijdens de 74e editie van de Golden Globe Awards ontving La La Land een prijs in al de zeven genomineerde categorieën. Hierdoor heeft de musicalfilm La La Land een record te pakken.

Nooit eerder kwam het voor dat een film met de meeste Golden Globenominaties, ook alle prijzen in de wacht sleepte. Maar de musicalfilm La La Land is het in de nacht van 8 op 9 januari 2017 gelukt. La La Land ontving de filmprijs voor onder andere ‘beste musical- of komediefilm’ en voor de beste acteur en actrice in een musical- of komediefilm. 

Speech van La La Land acteur Ryan Gosling

Ryan Gosling heeft tijdens de 74e Golden Globes de filmonderscheiding voor het eerst ontvangen. Goseling kreeg de prijs voor beste acteur in een musical-komediefilm. Hij speelt in La La Land de rol van pianist Sebastian Wilder. Een beginnende jazzpianist, die in bars speelt in de hoop ooit een carrière als succesvol muzikant te beginnen. Wilder wordt opslag verliefd op de actrice Mia Dolan. Maar wat is belangrijker, de liefde of een carrière?

De speech van acteur Gosling vormde een hoogtepunt van de Golden Globe Awards. Gosling droeg de filmprijs op aan zijn overleden schoonbroer. Ook bedankte hij zijn vrouw voor haar steun tijdens de opnames. "Terwijl ik aan het zingen en dansen was, de piano speelde en de beste tijd van mijn filmcarrière had, was mijn vrouw onze dochter aan het opvoeden. Ze was en zwanger van ons tweede kind en probeerde te zorgen voor haar broer die leed aan kanker", vertelde Gosling in zijn speech.

La La Land pariodie tijdens de opening

La La Land was dit jaar ook de inspiratie voor de spectaculaire opening van de Golden Globes. De openingsact van de Golden Globe-host, hier Jimmy Fallon, vormt altijd een collage van de grote kanshebbers. Het musicalnummer Another Day of Sun werd geparodieerd. Met veranderde liedteksten en choreografieën werd de musicalfilm op de hak genomen. Daarnaast zijn referenties naar verschillende films verwerkt in het openingsnummer. Zo liet Fallon een schone dame staan, om met Justin Timberlake hoog in de wolken te klimmen. Met de parodie op zijn eind, nam Fallon het podium voor zijn openingsmonoloog.   

 
Meer inspiratie