Musicalfilm La La Land

Nieuwe musicalfilm La La Land

Tijdens de koude winterdagen is er niks beters dan genieten van dans en muziek in een zoetsappige musicalfilm. Dat moesten de makers van de nieuwe film La La Land ook gedacht hebben. Begin deze maand komt de film in Amerika uit. En goed nieuws: de musicalfilm komt 22 december 2016 ook naar Nederland.

Een ouderwetse musicalfilm in een modern jasje, dat was het doel van de scriptschrijver Damien Chazelle. Hij wilde een musicalfilm maken, waar het leven niet perfect is en niet altijd alles op rolletjes loopt. Voor de musicalfilm zijn vijftien nieuwe musicalnummers geschreven. Daarnaast hebben de producenten bijna alle danseres die in Hollywoord rondlopen een plek gegeven in de film. Choreografe Mandy Moore (bekend van de Amerikaanse So You Think You Can Dance) maakte de choreografieën voor de film.

Keuze tussen carrière en liefde in La La Land

De musicalfilm La La Land gaat over de pianist Sebastian Wilder (Ryan Gosling). De pianist heeft met zijn muziek maar klein succes en speelt in een groezelige bar, om zo wat geld bij elkaar te verdienen. In diezelfde bar probeert de beginnende actrice Mia Dolan (Emma Stone) op te krabbelen in de acteurswereld, door koffie te schenken voor bekende sterren. De twee ontmoeten elkaar en worden op slag verliefd. Maar zodra ze beide doorbreken is de vraag waar ze voor kiezen, hun carrières of de liefde?

Meer inspiratie