Igone de Jongh in nieuwe animatiefilm Ballerina

Voor de originele versie van de nieuwe animatiefilm Ballerina vervult Canadese zangers Carly Rae Jepsen de rol van Odette. Maar voor de Nederlandse versie leent Igone de Jongh, eerste soliste van Het Nationale Ballet, haar stem voor deze rol.

De film Ballerina

Ballerina vertelt het verhaal van het weesmeisje Félicie, een weesmeisje dat ervan droomt sterdanseres te worden bij de Parijse Opera Garnier. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekken ze zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden, probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool.

De film toont de hardheid van de danswereld. Een wereld waarin je valkuilen en de moordende concurrentie moet doorstaan, om zo je droom uit te laten komen. De danstrainingen zijn zwaar en  Félicie moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Maar net als de meeste dansers kan ze het niet zonder de steun van haar naasten, haar vriend Vicor en mentor Odette.

En voor wie bang is dat het ballet in Ballerina onrealistisch zal zijn, kan deze zorgen aan de kant zetten. Aurelie Dupon, artistiek leider van het Paris Opera Ballet, heeft de choreografie in de film nauwlettend in de gaten gehouden. Op een paar scenes na - het blijft toch een animatiefilm - portreteert Ballerina de danswereld waarheidsgetrouw.

Andere bekende stemmen in Ballerina

Naast Igone de Jongh bestaat de Nederlandse stemmencast uit Pip Pellens, Pim Wessels, Buddy Vedder en Robin Martens. Allen waren deelnemers aan het programma Dance Dance Dance waar Igone de Jongh jurylid is.

De film Ballerina, wordt in Nederland uitgebracht door Independent Films Nederland BV. Bekend van onder andere Gooische Vrouwen, Soof, Paddington en The Hunger Games.

Ballerina draait vanaf 21 december in 2D en 3D in de bioscoop.