Bron: World Ballet Day

Kijken naar balletrepetities Mata Hari

Kijk je mee op World Ballet Day? Op 5 oktober gaat Het Nationale Ballet om 15:30 live. De dag waarop gerenommeerde balletgezelschappen een kijkje geven achter de schermen. Dit jaar neemt het Nederlandse balletgezelschap je mee naar de repetities van Mata Hari. Mogelijk doet net als vorig jaar ook het Nederlands Dans Theater mee.

Op wereldschaal is er nog meer aan de hand. Twintig uur lang plaatsen het Australian Ballet (Melbourne), het Bolsjoi Ballet (Moskou), het National Ballet of Canada (Toronto), The Royal Ballet (Londen) en het San Francisco Ballet in vijf blokken van vier uur een live stream van lessen, repetities en coachingsessies. Je kunt het op Facebook, YouTube en hun internetsites opzoeken, maar ook via de website van World Ballet Day bekijken. 

Geliefd bij balletomanen

‘World Ballet Day’ is de gelegenheidstitel voor een intercontinentale promotieactie op initiatief van The Royal Ballet. Om een etmaal lang dans te kunnen laten zien, vertegenwoordigen de balletgezelschappen ieder een eigen tijdzone. Voor West-Europa is dat The Royal Ballet, anders had Het Nationale Ballet graag officieel meegedaan. Met de nadruk op ballet is deze dag vooral geliefd onder balletomanen. En moet dus niet verward worden met de officiële ‘dag van de dans’, ook wel bekend als International Dance Day (29 april). 

Meer inspiratie