ballet hiphop Narnia de leeuw de heks en de kleerkast junior company ISH

Junior Company en ISH choreografen samen dansvoorstelling Narnia

De Junior Company van het Nationale ballet gaat een bijzondere samenwerking aan met urban-dansgezelschap ISH: Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. Op 8 mei gaat Narnia in première, een dansvoorstelling gebaseerd op het boek van C.S. Lewis. Daarna gaat Narnia tot en met 30 oktober 2015 op een landelijke tournee langs 29 steden.

Ballet ontmoet hiphop in Narnia

De Junior Company van Het Nationale Ballet en urban-dansgezelschap ISH delen samen het podium in deze dansvoorstelling die is gebaseerd op het wereldberoemde boek van C.S. Lewis The Lion, the Witch and the Wardrobe. De choreografie wordt gemaakt door Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company en Marco Gerris, artistiek leider van ISH.

Dansvoorstelling Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast

Vier kinderen zijn op bezoek in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en vandaaruit belanden ze in een nieuwe, onbekende wereld. In de mysterieuze wereld van Narnia worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van 'het goede', aangevoerd door de leeuw Aslan, en de legioenen van 'het kwade' onder leiding van de Witte Tovenares. Zoals in alle sprookjes spelen opoffering, machtswellust, verlossing en de overwinning van het goede een grote rol.

Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast is een spannend verhaal uit de reeks Chronicles of Narnia van de Ierse schrijver C.S. Lewis, gepubliceerd in 1950. In 2005 werd het boek van C.S. Lewis met veel succes verfilmd door Walt Disney Pictures als The Chronicles Of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.

Marco Gerris over de samenwerking met de Junior Company

“Ballet en hiphop liggen mijlenver uit elkaar, maar ik ben er toch zeker van dat wanneer beide disciplines met respect behandelt worden ze perfect in elkaar passen. Het zachte en gracieuze tegenover de harde en hoekige bewegingen is op zich al een hele uitdaging om bij elkaar te brengen. Desondanks geloven Ernst en ik heilig in dit project en al vanaf onze eerste workshop testament vlogen de vonken er vanaf en overstegen de dansers zichzelf.”

Dansgezelschap ISH

ISH is het dak waaronder hip hop en andere kunst disciplines elkaar ontmoeten en hand in hand een eigen verhaal vertellen. In de deuropening staat Marco Gerris, die al ruim 14 jaar artistieke leiding geeft aan een danscollectief van eigenzinnige individuen, die een gezamenlijke visie delen: grenzen bestaan niet.

Meer inspiratie