zilveren krekel, prijs, dans, introdans, so you think you can stoelendans

Introdans wint Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft So You Think You Can Stoelendans van dansgezelschap Introdans bekroond met een Zilveren Krekel 2018. So You Think You Can Stoelendans ontving de zilveren krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. ‘Een afwisselende en sensationele voorstelling’’, stelt het juryrapport.

So You Think You Can Stoelendans

Deze vierdelige dansvoorstelling met choreografieën van David Middendorp, Alexander Ekman, Ángel Rodríguez en Mauro de Candia is een familievoorstelling waarin Introdans zich wederom van zijn beste kant laat zien. Volgens theatermagazine Muziek Theater Paradijs is de dansvoorstelling ‘een humoristische en stoere familievoorstelling’. De Theaterkrant noemt het programma ‘een geweldige kennismaking met hedendaagse dans’. Het is dan ook niet voor niets dat deze veelzijdige dansvoorstelling wordt bekroond met een Zilveren Krekel.

Uitreiking

De Zilveren Krekels zullen op 16 september in de middag voorafgaand aan het Gala van het Nederlands Theater uitgereikt worden uitgereikt in De Krakeling in Amsterdam. Alle winnaars van de Zilveren Krekels maken tevens kans op de Gouden Krekel. Deze wordt uitgereikt tijdens het Gala diezelfde avond.

De VSCD-Jeugdtheaterjury van 2018

De VSCD-Jeugdtheaterjury bestaat dit jaar uit voorzitter Leontien Wiering (directeur Het Klooster), Raoul Boer (directeur Schouwburg Hengelo), Gonny Gaakeer (actrice), Hillechien Steenbruggen (programmering en marketing Schouwburg Het Park), Hans Smit (journalist), Katinka Enkhuizen (programmeur Theater Rotterdam) en Nasim Miradi (theatermaker).

Meer inspiratie