Campagnebeeld Night Fall met Melissa Chapski. © Altin Kaftira

Internationale VR-award voor Het Nationale Ballet

De virtual reality balletbeleving Night Fall ontvangt de prijs voor Best Live Experience op het Amerikaanse Cinequest Film & VR Festival. Hiermee vallen Het Nationale Ballet en &samhoud voor de tweede keer in de prijzen voor hun wereldprimeur in de danswereld.

Het is de eerste festivaleditie waarin een virtual reality award competitie is opgenomen. De filmprijs wordt uitgereikt tijdens het Closing Night Gala op 12 maart 2017. Het grootste gala vindt plats in San Jose, Californië.

Night Fall groot succes onder festivalbezoekers

De danservaring Night Fall maakt onderdeel uit van het festival en is te beleven voor het bezoekende publiek van Cinequest Film & VR Festival. Tijdens het ballet Night Fall wordt de toeschouwer meegenomen in het ballet en lijkt het publiek deel uit te maken van corps de ballet. De choreografie is geïnspireerd op de wereldberoemde ‘witte aktes’ van romantische balletten als Het Zwanenmeer, La Bayadére en Les Sylphides.

Grootschalig filmfestival Cinequest Film & VR Festival

De 27ste editie van het Cinequest Film & VR Festival vindt plaats van 28 februari tot en met 12 maart 2017 in San Jose, Californië. Het filmfestival werd in 1990 geïntroduceerd bij het publiek en filmmakers. Jaarlijks toont het festival meer dan negentig premières en zijn er meer dan zevenhonderd filmmakers uit meer dan vijftig landen aanwezig. Lezers van USA Today riepen Cinequest in 2015 uit tot Beste Filmfestival ter wereld. Het filmfestival trok in 2016 meer dan 100.000 bezoekers.

Meer inspiratie