Campagnebeeld Night Fall met Melissa Chapski. © Altin Kaftira

Night Fall van Het Nationale Ballet wint Bright VR Award

Het Nationale Ballet heeft afgelopen vrijdag 4 november tijdens de eerste editie van de Bright VR Awards de Public Choice Award ontvangen voor het Virtual Reality ballet Night Fall.

Als allereerste dansgezelschap ter wereld ontwikkelde Het Nationale Ballet samen met &samhoud media een Virtual Reality ballet. In augustus dit jaar werd het ballet voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de UITmarkt in Amsterdam. Tijdens het ballet Night Fall wordt je meegenomen in het ballet en lijkt het publiek deel uit te maken van corps de ballet. De choreografie is geïnspireerd door de wereldberoemde ‘witte aktes’ van romantische balletten als Het ZwanenmeerLa Bayadére en Les Sylphides.

Bright VR Awards

De Bright VR Awards zijn dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. De avond vond plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. In negen verschillende categorieën zijn de prijzen overhandigd aan de beste Virtual Reality producties van Nederland. Presentator en vakjurylid, Winston Geschtanowitz, noemde de publieksprijs de grootste prijs van de avond.

Andere genomineerden Public Choice Awards

Het publiek had naast Night Fall nog keuze uit vier andere genomineerden voor de Public Choice Awards. Het VR-ballet nam het op tegen Albert Heijn dino’s (&samhoud, Little Chicken), Project Orpheus (WeMakeVR, AvroTros), Suicide Squad: Special Ops VR (Sticky Studios) en Meekijken met Dance Dance Dance (Capitola VR). 

Meer inspiratie