A way to B

Inclusiviteit in de danswereld: in gesprek met documentairemaker Jos de Putter

De documentaire A Way to B volgt enkele dansers van het Catalaans danscollectief Liant La Troca. Tijdens het opkomende LKCAtelier worden deelnemers meegenomen in het dagelijks leven van de dansers. Wat brengt dans hen? En wat kunnen wij in Nederland van hen leren?

Jos de Putter, één van de bekendste documentairemakers van Nederland, en Clara van Gool, gerenommeerd dansfilmer, maken met de documentaire A Way to B een pleidooi voor inclusiviteit. LKCAtelier gaat met hen beide in gesprek over hun werk. Ook choreograaf Jordi Cortés Molina is aanwezig.

Over de film

A Way to B is een documentaire over het flamboyante, Catalaanse danscollectief Liant La Troca, geleid door choreograaf Jordi Cortés Molina. De hybride film, waarin documentaire en dans voortdurend in elkaar over lopen, volgt verschillende dansers van de groep terwijl ze hun individuele verhalen vormgeven in performances. Deze dansers hebben een lichamelijke beperking: de een loopt in een stalen korset, de ander is spastisch. Sommige artiesten zitten in een rolstoel, de een heeft één been, de ander heeft helemaal geen benen, is blind of ziet elke dag een beetje minder.

Evenement

Het gesprek met Jos de Putter bijwonen? Dat kan gratis! LKCAtelier A Way to B: Dansen zonder beperking zal op donderdag 9 maart plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur. Online deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. 

Schrijf je in

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Meer inspiratie