Ragús the Show momenteel de populairste theateract in Ierland.

Ierse riverdance show Ragús toert door Nederland

Ragus. Beeld YoutubeNa een succesvolle tour in Ierland is Ragús the Show weer in Nederland. De groep werd meer dan tien jaar geleden opgericht en hun show is momenteel de populairste theateract in Ierland. De optredens in Dublin waren bijna allemaal uitverkocht.

Ierse riverdance show

Wie denkt dat Ragús de zoveelste Ierse riverdance show is, heeft deels gelijk. Maar volgens muzikaal leider Fergal O'Murchu is Ragús anders. 'Onze liedjes zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de traditionele dansmuziek van Aran en alles wat wij doen is live,' zegt hij tegen de PZC. Ragús zet met veertien dansers en vijf muzikanten een show neer van tapdans en volksmuziek, die diep geworteld is in de cultuur van de Ierse Aran-eilanden. De naam Ragús komt dan ook uit het oud-Iers en betekent 'wens.'

De Nederlandse tournee van de show begint vandaag in Bergen op Zoom en zal tot eind oktober te zien zijn in verschillende theaters. In november vervolgt Ragús de tour in Japan. De volledige lijst met data is te vinden op de website. Bekijk voor een korte indruk van de show dit filmpje.

Meer inspiratie