Sinds donderdag 4 oktober staat de Staat van de Nederlandse dans online op nederlandsedansdagen.nl.

Hoe staat het eigenlijk met de Nederlandse dans?

Sinds donderdag 4 oktober staat de Staat van de Nederlandse dans online op nederlandsedansdagen.nl. Jaarlijks vindt er tijdens het Festival de Nederlandse Dansdagen het debat over de Staat van de Nederlandse Dans plaats. Dit bewogen jaar biedt genoeg voer voor discussie.


Uitspraak

 Lisa Reinheimer spreekt de staat dit jaar uit. Over deze bijzondere editie van de Staat van de Nederlandse Dans zegt ze het volgende: ‘‘Dat ik de staat van de dans online uitspreek, geeft mij de mogelijkheid dit op een andere manier te doen. De vorm die ik kies is een wandeling, waarbij ik mensen uitnodig om van gedachten te wisselen. Deze wandeling en verzamelde gedachten vormen samen de inhoud.

Het weerspiegelt mijn praktijk: in gesprek met anderen al doende onderzoeken, niet weten waar ik uit zal komen, slechts erop vertrouwend dat deze gesprekken mijn gedachten zullen uitdagen en aanscherpen.’’

 

Lisa Reinheimer

Sinds 2020 ondersteunt Lisa Reinheimer als coördinator dwarse dansmakers bij DansBrabant. Van 2014-2020 was ze onderdeel van Domein voor Kunstkritiek waar ze in binnen en buitenland workshops en masterclasses organiseerde ter vernieuwing van de danskritiek. Ze studeerde danswetenschappen in Utrecht en Berlijn.

Meer inspiratie