Bruno Beltrao

Hiphopchoreograaf Bruno Beltrão reageert met New Creation op Braziliaanse politieke situatie

Hiphop en politiek? Een bijzondere combinatie, maar ook eentje die een nieuwe perspectief kan geven. De wereldwijd geprezen Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão zal op 20 en 21 mei zijn nieuwe voorstelling New Creation presenteren op het SPRING festival in Utrecht.

Bruno Beltrão 

Bruno bracht een revolutie teweeg in de danswereld met zijn mix van hiphop en hedendaagse dans. Sinds 1996 werkt hij samen met zijn Grupo de Rua. Hij gebruikt urban dansstijlen in de context van conceptueel theater en heeft verschillende invloeden, waaronder hiphop, gemengd tot abstracte choreografische landschappen. Zijn voorstellingen zijn energiek en maken uitzonderlijk goed gebruik van muziek en ruimte.

 


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. 


 

New Creation

In New Creation reageert hij met zijn twaalf dansers op de extreemrechtse praktijken van het barbaarse Bolsonaro-bestuur in Brazilië. Hoe blijf je in beweging als de politieke en sociale situatie in je thuisland alles lijkt de verlammen als een giftige mist? Met snelle bewegingen, hoge sprongen, head-spins en salto’s tonen ze dans als verzetsbeweging. Spectaculair, confronterend en compromisloos. 

Ga voor meer informatie en tickets naar de website van SPRING Festival.

Bruno Beltrao

 

Meer inspiratie