galabal wenen amsterdam fancy dans

Het Weense galabal komt naar Amsterdam

Op 23 november 2019 wordt het eerste Amsterdamsche galabal georganiseerd. Het bal is in de sociëteit van Arti et Amicitae aan het Amsterdamse Rokin.

Initiatiefnemer Marco van der Noordaa bezocht enkele bals in Wenen en kreeg daar de smaak te pakken. Van der Noordaa brengt het hofbal naar Nederland, maar geeft er een ‘Amsterdamse' twist aan. Zo wordt de dansavond geopend door dansparen van studentenstijldansvereniging AmsterDance. De live muziek wordt verzorgd door het twintigkoppige Nederlandse Dansorkest.

De quadrille

Volgens Weense traditie wordt er om middernacht de quadrille gedanst. De quadrille is een dans waar vier paren in mooie figuren dansen. De dans wordt begeleid door een ceremoniemeester(es). “Het wordt altijd een beetje chaos, maar dat is juist het leuke”, zegt Van der Noordaa.

Steun aan VluchtelingenWerk Nederland

Het bal steunt VluchtelingenWerk Nederland. Daarvoor kan bij het kopen van een kaartje een donatie worden gedaan. Tijdens het bal kun je een foto laten maken in het monumentale trappenhuis. Daarvoor betaal je vijf euro dat direct naar VluchtelingenWerk gaat. Op de avond treedt ex-vluchteling Prabath Nanayakkara op. Nanayakkara is arts en musicus en zingt twee liedjes over zijn eerste periode in Nederland.

Meer inspiratie