Balletgala van Stichting Danserfonds '79 Ted Brandsen

Balletgala opgedragen aan Ted Brandsen

Op maandag 19 november wordt het Nederlandse Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 gehouden. Dit jaar heeft het Balletgala een speciale editie. Het gala wordt deze keer namelijk opgedragen aan de artistiek directeur van Het Nationale Ballet, Ted Brandsen.

Tijdens deze 21e editie wordt Brandsen geëerd voor zijn inzet bij Het Nationale Ballet. Onder zijn leiding heeft Het Nationale Ballet zich weten te plaatsen tussen de internationale topgezelschappen.

Oud danser van Het Nationale Ballet Alexandra Radius en Han Ebelaar: “Door steeds de juiste keuzes te maken heeft Ted een nieuwe bloeiperiode van Het Nationale Ballet ingeluid. Het gezelschap is een wéreldgroep geworden, die naast het grote klassieke repertoire ook de hedendaagse danskunst blijft koesteren en inspireren.”

Avond vol Nederlandse dansgezelschappen 

Tijdens het Balletgala worden er optredens verzorgd van onder andere Het Nationale Ballet, die de choreografie Déjà Vu van Hans van Manen danst. Ook de Junior Company is van de partij met Van Manen’s choreografie In the Future. Het Scapino Ballet danst een duet uit de productie TING!. Het Nederlands Dans Theater danst het duet Schubert van het choreografen duo Sol León en Paul Lightfoot. 

Balletgala van Stichting Danserfonds ‘79

In 1979 startten Alexandra Radius en Han Ebelaar het Dansersfonds ’79. Zij hadden het doel om zowel dansers die aan het begin van hun carrière stonden als dansers aan het einde van hun carrière te ondersteunen. Met het oprichten van het Balletgala, 21 jaar geleden zamelde het danserfonds geld in om onder meer jong talent te stimuleren, te belonen en buitenlandse docenten naar Nederland te kunnen halen.

Meer inspiratie