nationale ballet winnen prijs

Het Nationale Ballet scoort in "Critics Choice" 2019

Het Nationale Ballet staat dit jaar maar liefst zesentwintig keer vermeld in de Critics Choice van het danstijdschrift Dance Europe. Het dansgezelschap wordt genoemd in verschillende danscategorieën.

Het Nationale Ballet

Voor het vierde jaar op rij wordt het Nationale Ballet vermeld als Gezelschap van het jaar. Dit jaar zelfs met een dubbele vermelding. Ook directeur Ted Brandsen wordt benoemd in de categorie Beste Directeur van het jaar.

De beste dansers

Volgens de Critics Choice is Sasha Mukhamedov een van de beste dansers van het jaar. De ballerina ontvangt lof voor haar rollen in Cinderella, Chroma en Pas/Parts 2018.

De eerste soliste wordt ook genoemd in de categorie Uitmuntende presatie door een vrouwelijke en mannelijke danser. Naast Mukhamedov worden in deze categorie ook eerste solisten Anna Tsygankoya, Qian Liu, Remi Wörtmeyer, Vito Mazzeo, Constantine Allen, Daniel Camargo en Maja Makhateli genoemd. Makhateli staat zelfs twee keer op de lijst. Tweede solisten Aya Okumura, Vera Tsyganova, Sho Yamada en grand sujet Joseph Massarelli worden ook in deze categorie genoemd.

Tweede soliste Floor Eimers, Madison Ayton Emma Mardegan (de laatste twee zijn danseressen bij de Junior Company), worden vermeld in de categorie New Name to Watch.

De voorstellingen

Ook de balletten van het Nationale Ballet blijven niet onopgemerkt. Requiem van David Dawson, Ignite van Juanjo Arqués en Sand van Milena Sideroya ontvangen vermeldingen in de categorie Beste Première. Het ballet van Dawson wordt zelfs twee keer vermeld in deze categorie.

Meer inspiratie