Het Nationale Ballet op tournee in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Het Nationale Ballet op tournee in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk

Het Nationale Ballet en de Junior Company geven begin zomer negen optredens in het buitenland. Het Nationale Ballet reizen van eind juni tot begin juli naar Duitsland en Italië om zeven optredens te geven, onder andere in Baden-Baden, Hamburg en Spoleto. Hier zal het gezelschap gaat de werken van Hans van Manen, Juanjo Arqués en Wayne McGregor opvoeren. In dezelfde periode treedt de Junior Company van het Nationale Ballet bovendien op in Londen.

Het Nationale Ballet in Duitsland

 In het Duitse Baden-Baden danst het Nationale Ballet danst een gemengd programma  met daarin de werken van Hans van Manen (Kleines Requiem), Juanjo Arqués (Ignite) en Wayne McGregor (Chroma). In Hamburg is het gezelschap uitgenodigd door John Neumeier voor de Hamburger Ballett-Tage. Er staan vier balletten van Hans van Manen op het programma: Frank Bridge Variations, Symfonieën der Nederlanden, Sarcasmen en 5 Tango’s.

De Junior Company naar Londen

De Junior Company vertrekt begin juli naar Londen voor twee optredens in het Linbury Theatre van The Royal Opera House.Tijdens het Young Talent Festival zal het gezelschap werken opvoeren van Hans van Manen, Ernst Meisner, Juanjo Arqués, Daniela Cardim en Charlotte Edmonds.

Young Talent Festival

De Junior Company van het Nationale Ballet is uitgenodigd door The Royal Opera House in Londen, om op te treden tijdens het Young Talent Festival. De Junior Company danst een gemengd programma met balletten van Hans van Manen (In the Future), Ernst Meisner (No Time Before Time), Juanjo Arqués (Fingers in the Air), Daniela Cardim (What got you here) en Charlotte Edmonds (Fuse). Het Young Talent Festivalvindt plaats in het Libury Theatre van de Royal Opera House.

Meer inspiratie