Britse media lovend over choreografieën van Het Nationale Ballet

Britse media lovend over choreografieën van Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet was te gast op de eerste editie van het International Draft Works 2019 in The Royal Opera House in Londen. Acht balletgezelschappen uit Europa en de Verenigde Staten presenteerden op uitnodiging ven The Royal Opera House & The Royal Ballet nieuw werk van opkomende choreografen.

Het Nationale Ballet had choreografe Milena Sidorova afgevaardigd met twee balletten die ze recent voor het gezelschap maakte. Beide choreografieën werden zeer succesvol ontvangen door de aanwezige Britse media. The Times noemt haar werk ‘Fun (..) sexy and likeable(…) danced with great panache.’  

Verschillende choreografieën

De twee choreografieën van Milena Sidorova die in Londen werden gedanst waren eerder te zien op het Lowlands festival en het talentenontwikkelingsprogramma New Movesvan het Nationale Ballet. Khayla Fitzpatrick en Giovanni Princic van Het Nationale Ballet dansten het romantische duet Sand. Het ballet A.I. over de mogelijke gevolgen van kunstmatige intelligentie, werd gedanst door tweede soliste Aya Okumura van Het Nationale Ballet.

Choreografieën van andere dansgezelschappen 

Naast het Nationale Ballet hadden The royal Ballet, American Ballet Theatre Studio Company, Birmingham Royal Ballet, Hamburg Ballet, The National Ballet of Canada, Norwegian National Ballet en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen werk van eigen choreografen gepresenteerd.

Over Milena Sidorova

Milena Sidorova is als danseres aan Het Nationale Ballet verbonden in de rang van Grand Sujet en creëerde daarnaast 20 choreografieën. Haar choreografie Withdrawn is opgenomen in het Unboxing Balletprogramma van de Junior Company van Het Nationale Ballet die op dit moment door Nederland toert.  

Meer inspiratie