Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet lanceert nieuwe reeks online balletlessen op World Ballet Day

Tijdens de negende editie van World Ballet Day op 2 november start Het Nationale Ballet een nieuwe serie online balletlessen. Na de succesvolle, voorgaande reeksen komt gedurende vijf weken lang elke week een nieuwe balletles online. Op veler verzoek zijn deze lessen speciaal gemaakt voor beginners. De lessen worden gegeven door voormalige dansers en huidige docenten van de Nationale Ballet Academie.

Dansles in de woonkamer

Dit is niet de eerste keer dat de danslessen online te kijken waren. Zo zag het publiek in 2020 hoe de dansers in hun woonkamers les kregen van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, om zo hun conditie zoveel mogelijk op peil te houden tijdens de lockdown. De lessen werden wekelijks gestreamd via het Facebookkanaal van Het Nationale Ballet.

De reacties van de kijkers waren zo enthousiast dat er werd besloten om een aantal van de lessen openbaar te maken op YouTube. Eind maart 2020 kwam de eerste gratis les online die meer dan 1 miljoen keer is bekeken. Begin mei mochten de dansers weer terug naar de studio’s van Het Nationale Ballet en eindigde de reeks die in totaal nu meer dan 4 miljoen keer is bekeken.

Ernst Meisner over de nieuwe reeks:
"De afgelopen jaren hebben balletfans van over de hele wereld onze online balletlessen gevolgd. Velen van hen hebben online gevraagd om makkelijkere lessen, meer beginnersniveau. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we een nieuwe serie online balletlessen gaan uitzenden, speciaal voor beginners. Dus, voor iedereen die nog nooit ballet heeft geprobeerd maar het altijd al wilde, is dit hun kans!"

Programma Word Ballet Day

Het programma van World Ballet Day bij Het Nationale Ballet bestaat uit een balletles van de dansers en een pas-de-deux uitgevoerd door eerste solist Olga Smirnova en tweede solist Victor Caixeta. World Ballet Day en de balletlessen zijn beide te bekijken via het YouTube-kanaal van Nationale Opera & Ballet.
 

World Ballet Day

World Ballet Day is een jaarlijkse viering van ballet. Op deze dag geven balletgezelschappen over de hele wereld een uniek kijkje achter de schermen met livestreams van repetities, voorproefjes van nieuwe producties. Bekijk hier de voorgaande edities van World Ballet Day.
 

 

Meer inspiratie