Dansers bij een hip hop battle

Het grootste hiphop-evenement ter wereld Juste Debout komt weer naar Nederland

Juste Debout komt op 22 februari weer terug naar Nederland en belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden. In de locking, house, popping en hip hop battles zullen de beste dansers opnieuw tegen elkaar strijden. Ieder jaar komen zo’n 15.000 dansers en dansliefhebbers van over de hele wereld samen om dit te aanschouwen of om mee te doen. Naast de battles staan er een aantal optredens op het programma en worden er workshops gegeven door internationaal bekende dansers. 

Juste Debout

De laatste keer dat Juste Debout plaatsvond in Nederland was in 2018. De danscompetitie ontstond in 2001 in de Franse hoofdstad en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste hiphop-evenement ter wereld. De naam Juste Debout betekent in het Frans ‘gewoon staan’ en is voortgekomen uit de behoeft om staande urban dansvormen als locking, popping, house en hiphop een eigen competitie te geven. De voorrondes vinden plaats in verschillende wereldsteden waaronder Tokyo, Londen en Milaan. De echte battle zal plaatsvinden op 22 februari, in Rotterdam. 

Een All-Star team aan juryleden 

Ook dit jaar bestaat de jury uit grote namen binnen de danswereld. De Amerikaanse Sekou danste onder meer met Aretha Franklin, Foxy Brown en Jay Z. Naast zijn werk als danser voor artiesten en films, choreografeerde hij dansvideos. De Dance, Dance video van Fall Out Boy die de prijs voor Best Video won tijdens de MTV VMA’s. Een andere grote naam in het panel is Les Twins. De Franse tweelingbroers hebben gewerkt met sterren als Beyoncé, Kanye West, Missy Elliot en Timbaland. 

Battles, optredens en workshops

Naast spectaculaire battles van wereldniveau staan er ook weer een aantal optredens en workshops op het programma. Welke dansers dit gaan doen, dat is nog even een verassing, maar hou Facebook en de website in de gaten voor de laatste updates. Dat dit evenement van wereldformaat dit jaar in Nederland wordt gehouden is natuurlijk wel bijzonder. Mis het niet en zet 22 februari in je agenda.

 

Meer inspiratie