Het Arnhemse Introdans reist door Europa en Azië

Op 11 oktober danst het moderne balletgezelschap Introdans op het Bangkok's International Festival of Dance and Music. Voor dat zover is, reist het gezelschap af naar verschillende landen in Europa om daar op te treden.

Dansend door Europa

Vanaf september reist Introdans naar vier verschillende steden in Europa. Het gezelschap trapt af op het festival Palermo di Danza in Italië. Daar is het duet Pure van Sidi Larbi Cherkaoui te zien en geven Vérine Bouwman en haar echtgenoot Salvatore Castelli een workshop. Het duet was ook al onderdeel van de voorstelling Leve Larbi, die eerder dit jaar gedanst werd door Introdans. Introdans stond in 2013 al eerder op het festival.

De reis vervolgt naar Frankrijk, waar de voorstelling DUTCH MASTERS te zien is op een festival in Biarritz. De voorstelling bestaat uit balletten van Hans van Manen, Nils Christe en Jiri Kylián. Dit is niet de eerste keer dat Introdans afreist naar Biarritz. In 2012 danste het gezelschap op datzelfde festival.

Duitse jongeren helpen via dans

Vanuit Frankrijk reist Introdans verder naar Berlijn. Daar werken ze mee aan het project BeVoice. Twintig leerlingen van de middelbare school in Rotterdam en honderd jongeren uit Berlijn komen samen om een voorstelling te maken. Dat doen ze in één week. In die week worden ze begeleid door professionele dansers en theatermakers. Introdans organiseert vaker dansprojecten voor verschillende doelgroepen. Ze werken met o.a. ouderen, LHBTI'ers en mensen met een beperking.

Eind september danst het gezelschap in Valencia de voorstelling Andante van Hans van Manen. Dit doen ze op het Benefietgala op 21 september.

International Festival of Dance and Music

In oktober staat Introdans voor de vijfde keer op het Bankok's International Festival of Dance and Music. Dat is een festival voor opera, muziek, ballet en dans. Orkesten en gezelschappen vanuit de hele wereld komen naar Bangkok om op te treden. Het Arnhemse gezelschap danst een avondvullend programma met twee balletten van Hans van Manen. Ook tonen ze Ella van Robert Battle en In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer inspiratie