Repetitie Spécialité de la Maison. Foto Jasmine Wolf Photography.

Introdans geeft dans een vaste plek in het Speciaal Onderwijs

Na vier succesvolle jaren zetten Introdans en De Onderwijsspecialisten nu een nieuwe stap in hun samenwerking. Vanaf het huidige schooljaar bundelen beide organisaties hun krachten met een driejarig traject: Special Forces. Dans en danseducatie blijkt een goed en toegankelijk instrument om leerlingen uit het Speciaal Onderwijs vertrouwen te geven en zich op een positieve manier te verhouden tot de wereld om hen heen. Op maandag 22 oktober om 16.00 uur zetten de directies van Introdans en De Onderwijsspecialisten een handtekening onder de nieuwe samenwerking.

Voorgeschiedenis: Dans Speciaal

De Onderwijsspecialisten en Introdans werken al ruim vier jaar zeer succesvol samen onder de noemer ‘Dans Speciaal’. Dit heeft geresulteerd in vier grote voorstellingen met elke keer 150 leerlingen uit het speciaal onderwijs in Gelderland in een steevast uitverkochte Schouwburg Amphion in Doetinchem. Behalve de scholen van De Onderwijsspecialisten waren kinderen uit het regulier onderwijs betrokken. Introdans zorgde voor de totale productie onder artistieke leiding van choreograaf Adriaan Luteijn en in samenwerking met het docententeam.

Dans en onderwijs

Na deze vier jaar is er nu een traject ontwikkeld dat nog toegespitster is op de scholen en nog meer aansluit bij de doelen en behoeften van de leerlingen, Special Forces. Vanuit de wetenschap dat dans een goed instrument is om doelgroepen samen te brengen, wordt ook het reguliere onderwijs weer betrokken bij de projecten. Naast de creatie van professionele  voorstellingen, richt het project zich ook op de training van onderwijskrachten, zodat dans een vaste plek in het onderwijs kan innemen. Tot slot wordt er landelijke samenwerking gezocht om dit concept in meerdere regio’s in het Speciaal Onderwijs uit te zetten.

Meer inspiratie