Introdans naar het buitenland

Introdans. Fünf Gedichte - Nils Christe (foto Hans Gerritsen) Introdans presenteert al jaren voorstellingen over de hele wereld en zal dit seizoen wederom op veel internationale podia te zien zijn. Van 1 tot en met 12 mei tourt het gezelschap met de Engelse versie van de jubileumvoorstelling Hemels (Heavenly) door de VS. De eerste zes voorstellingen worden gegeven in het beroemde The Joyce Theatre in New York City. Vervolgens reist Introdans door naar Seattle, waar zij in de Meany Hall for the Performing Arts zullen optreden.

Het programma Hemels is ter ere van het 40-jarig jubileum van Introdans gemaakt en kijkt met de stukken Messiah van Ed Wubbe, Fünf Gedichte van Nils Christes en het swingende Paradise? van choreografe Gisela Rocha terug in de tijd.

Introdans Ensemble voor de Jeugd. TooT - Didy Veldman (foto Hans Gerritsen) Ook het Introdans Ensemble voor de Jeugd gaat naar het buitenland met het speciaal samengestelde programma Funny Faces. Van 12 tot en met 30 april zal dit jeugdgezelschap voor de vijfde keer te zien zijn op het internationale dansfestival STEPS #3 in Zwitserland. Het Ensemble presenteert voorstellingen in Luzern, Vevey, Bern, Basel, Zug en Zürich. Funny Faces is een energieke, geestige en theatrale voorstelling voor jong en oud, waarin zeven choreografieën elkaar in hoog tempo afwisselen.

Meer informatie over het tourprogramma is hier te vinden.