Dansbelang

Goed nieuws voor dansdocenten zonder diploma

Ben je dansdocent en heb je om wat voor reden dan ook nooit een dansdocentenopleiding gedaan? Dan is dit misschien iets voor jou. Zomer 2020 start voor de tweede keer de cursus Verklaring van Bekwaamheid van Dansbelang. In deze cursus, die een vol jaar duurt, leer je basiskennis en een aantal basisvaardigheden voor het vak van dansdocent. Als je de examens aan het eind van het jaar hebt gehaald, krijg je het keurmerk van Dansbelang NBDO, de vakorganisatie voor dansdocenten in Nederland. Ook word je opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Dansdocenten en ben je tot eind 2021 gratis lid van Dansbelang. 

Dansvakken en een stage

De eerste groep van acht dansdocenten die de cursus doet, hoopt deze zomer af te studeren. Ga jij hen volgen? 

Je gaat vakken volgen als Dansanalyse, Anatomie & Blessurepreventie, Pedagogiek & Psychologie, Docentschap, Werkplannen Dans en Methodiek in de door jou gekozen dansstijl. Dit gebeurt op acht zondagen, verspreid over het seizoen 2020-2021. Deze cursusdagen worden gegeven op een centrale plek in Nederland. Daarnaast is er een stageperiode ingebouwd, waarin je door twee coaches wordt begeleid.

Les van professionals

De docenten die de cursus geven zijn allen zeer ervaren in hun vakgebied. Je krijgt bijvoorbeeld les van Esther Nederpelt, Maurice Berger, Freek van der Donk en Saskia Sap. De meeste van deze vakdocenten geven ook les aan aankomend dansdocenten in het MBO of HBO. Ook de coaches hebben hun sporen verdiend in het (amateur-)dansonderwijs. Het niveau van de cursus is HBO, maar de begeleiding kan persoonlijk worden afgestemd zodat ook docenten met een andere achtergrond de lesstof kunnen volgen. Een deel is ook zelfstudie.

Meedoen? Geef je op!

Hoe geef je je op? Voorwaarde voor deelname is allereerst, dat je aantoonbaar minimaal 500 lesuren als dansdocent hebt. Alleen dan kunnen we je in één jaar begeleiden naar een kwalitatief goed niveau. Je kan je hier aanmelden, vóór 1 mei 2020.

Het cursusbedrag is € 1980,- . Dit kan ook in delen worden voldaan. Ook is het mogelijk om losse modules van de cursus te volgen, bijvoorbeeld als je al gediplomeerd bent en je kennis wil bijspijkeren. Check voor meer info de Dansbelang website! Voor vragen kan je mailen naar administratie@dansbelang.nl

Dansbelang

 

Meer inspiratie