Online balletlessen het nationale ballet

Goed nieuws! Het nationale Ballet heeft nieuwe online lessen

Online balletlessen via zoom voor de dansers van Het Nationale Ballet: het begon als een noodgedwongen oplossing tijdens de eerste lockdown maar groeide uit tot een wereldwijd succes. Nadat de eerste livesteams van Het Nationale Ballet op Facebook enthousiast waren ontvangen, maakten ze een reeks balletlessen openbaar op YouTube. De serie behaalde vervolgens meer dan 2,5 miljoen views en vele kijkers oefenden thuis mee.


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Nieuwe serie

Door vele mensen kwam de vraag of er een nieuwe serie kwam, daarom staat er vanaf afgelopen zaterdag 6 maart een nieuwe serie balletlessen op het YouTube kanaal van Nationale Opera & Ballet. De eerste les van de nieuwe reeks wordt gegeven door Ernst Meisner met pianobegeleiding van pianist Paul James Lewis en dansers Elisabeth Tonev en Davi Ramos. Tot aan de zomer is er om de twee weken een nieuwe online les te zien en te volgen.

De eerste les staat al op YouTube en is gratis te bekijken: 

Online succes door lockdown

Tijdens de eerste lockdown, nu ruim een jaar geleden, moesten de dansers van Het Nationale Ballet noodgedwongen thuisblijven. Het gezelschap besloot om de dansers hun dagelijkse balletles aan te bieden via zoom. Deze lessen werden in eerste instantie ook wekelijks gestreamd via het Facebookkanaal van Het Nationale Ballet. Zo zag het publiek hoe de dansers in hun woonkamers les kregen van docent Ernst Meisner, om zo hun conditie zoveel mogelijk op peil te houden.
De reacties van de kijkers waren zo enthousiast dat er werd besloten om een aantal van de lessen gratis openbaar te maken op YouTube. Eind maart 2020 kwam de eerste les online die inmiddels meer dan 1 miljoen keer is bekeken. Begin mei mochten de dansers weer terug naar de studio’s van Het Nationale Ballet en eindigde de reeks die in totaal nu meer dan 2,5 miljoen keer is bekeken.

De gehele eerste serie is hier terug te zien op YouTube.
 
Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet

Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet

Meer inspiratie