directeur Gabbi Mesters schouwburgen concertgebouwen VSCD

Gabbi Mesters nieuwe directeur VSCD

Gabbi Mesters wordt per 1 april 2019 directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Momenteel is zij curator van het diversiteitsprogramma Theater Inclusief. Mesters volgt Hedwig Verhoeven op, die binnenkort start als directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) is sinds 1947 dé belangenbehartiger van professionele theaters en concertgebouwen in Nederland. Daarmee steunen ze ook de dans- en theatermakers die in deze gebouwen te zien zijn. Bestuursvoorzitter Gea Zantinge is verheugd over de nieuwe aanstelling: “Wij zien in Gabbi een uitstekende kandidaat, die beschikt over een groot en relevant netwerk, om de koers van de VSCD verder uit te werken en te realiseren.”

Diversiteit en samenwerking in de podiumkunsten

Gabbi Mesters kan zich beroepen op een diverse carrière. Zij studeerde Rechten, Theaterwetenschappen en behaalde daarnaast een propedeuse in de Politicologie. Haar loopbaan begon bij de Directie Kunsten van het Ministerie van OCW. Later werkte ze op het gebied van mensenrechten als advocate. In 2009 keerde Mesters terug in de culturele sector als jurist bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Daarna was zij programmacoördinator van de subsidieregelingenOuderenparticipatie en Age Friendly Cultural Cities. Mesters is bovendien secretaris van het bestuur van Amnesty International Nederland en van het Makersfonds van Het Huis Utrecht.

De veelzijdige Mesters kan overweg met de verscheidenheid aan organisaties waarvoor de VSCD zich inzet: “Juist de diversiteit (...) spreekt mij aan en wekt mijn nieuwsgierigheid. Daarbinnen lijnen trekken tussen gedeelde waarden, belangen en vraagstukken en deze vertalen naar concrete ondersteuning op maat, zie ik als een hele mooie uitdaging. In een tijd die vraagt om samenwerking kan juist de rijke historie, kennis en het bereik van de VSCD een verschil maken. Dat potentieel en die slagkracht voor de leden en de podiumkunsten benutten, daar wil ik me graag voor inzetten.”

Meer inspiratie