Data Nederlandse Dansdagen bekend 


Data Nederlandse Dansdagen bekend

Zet het alvast in je agenda: van 1 t/m 6 oktober 2019 zullen de Nederlandse Dansdagen plaatsvinden in Maastricht! Tijdens het belangrijkste dansfestival van Nederland loopt de Limburgse stad vol met dansers, dansmakers en dansfans. 

Festival de Nederlandse Dansdagen toont zowel werk van opkomende choreografen als voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen: van klassiek ballet tot urban dance, en van avant-garde tot moderne dans. Tijdens het festival worden ook de Zwanen, de belangrijkste dansprijzen in Nederland, uitgereikt.

Dansstad Maastricht

De Nederlandse Dansdagen zijn onlosmakelijk verbonden met de stad Maastricht. De Limburgse hoofdstad bruist van de dans, met twee verschillende dansopleidingen en een groot aantal dansscholen. Het kloppende hart van dansstad Maastricht is Theater aan het Vrijthof, een danspodium met internationale en nationale allure. In 1998 richtte dit theater de Nederlandse Dansdagen op, samen met NTR en de gezamenlijke Nederlandse dansgezelschappen. Het doel was om de Nederlandse dans in het zonnetje te zetten én te stimuleren. Tijdens het festival kunnen bezoekers bij Theater aan het Vrijthof terecht voor prikkelende voorstellingen en natuurlijk de roemruchte Feel like dancing partyop zaterdag waar dansers, choreografen en bezoekers elkaar tot in de late uurtjes ontmoeten op de dansvloer.

Een weekendje dans 

Maastricht ligt in het puntje van de provincie Limburg, dicht bij het drielandenpunt, wat bijdraagt bij aan het internationale karakter van de Maastrichtse danscultuur. En deze locatie heeft nog een bijkomend voordeel: de prachtige Limburgse natuur is nooit ver weg! De beroemde Cauberg ligt slechts twintig minuten verderop, en is een fantastische plek om te wandelen, fietsen én overnachten. Voor dansliefhebbers biedt Limburg dan ook het ideale weekendje weg: genieten van de beste Nederlandse danskunst in Maastricht, lekker bourgondisch eten en vervolgens koninklijk overnachten  in het Limburgse heuvellandschap!

Houd voor meer informatie over de Nederlanse Dansdagen de website van het festival in de gaten! 

Meer inspiratie