Lonneke van Leth - De Odyssee

Dansvoorstelling De Odyssee houdt audities

Lonneke van Leth zoekt voor de dansvoorstelling De Odyssee amateurdansers uit regio Veghel. Geïnteresseerden kunnen zaterdag 21 februari auditie komen doen voor de voorstelling die van 4  tot en met 14 juni gedanst wordt in de Koekbouw op CHV Noordkade in Veghel. De Odyssee is een voorstelling van de choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker, waarin zij via moderne dans het reisverhaal van de Odyssee tot leven brengen. Naast professionele dansers en musici, vullen amateurdansers uit de regio het grootse decor aan.

Lonneke van Leth over De Odyssee

Choreografe Lonneke van Leth stelt een cast samen van bijna honderd participanten. De grote groep dansers bestaat uit een aantal professionele dansers die moeten worden aangevuld met enthousiaste amateurs. Van Leth: "Lokaal talent is erg belangrijk. In mijn producties richt ik mij dan ook op talentontwikkeling. In deze voorstelling krijgen professionals in spe en amateurs de kans om te laten zien wat zij in huis hebben."

De Odyssee

De voorstelling De Odyssee vertelt het verhaal over de Griekse held Odysseus, bekend door zijn list met het Paard van Troje. Na de Trojaanse oorlog is Odysseus gedoemd tien jaar rond te zwerven. De sluwe held probeert na de overwinning op Troje zijn weg terug te vinden naar zijn liefde Penelope en zoon Telemachos. De Griekse goden zijn niet blij met zijn gewiekste karakter en zetten hem aan een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen te doorstaan. Hierbij komt hij meerdere malen in de problemen, vaak door toedoen van zijn medereizigers.

De Odyssee in Veghel

Na dansvoorstellingen in Den Haag en Amsterdam, verhuist Lonneke van Leth Producties De Odyssee naar Veghel. De Koekbouw op het CHV Noordkade-terrein heeft de perfecte rauwe uitstraling wat precies past bij de sfeer van de voorstelling. De muziek in de voorstelling is gecomponeerd door Maxim Shalygin en wordt uitgevoerd door een samengesteld gezelschap bestaande uit musici van het Asko Schonberg-ensemble en leden van het NJO Alumni.

Auditie doen voor de dansvoorstelling De Odyssee

Lonneke van Leth producties is op zoek naar iedereen die houdt van dansen en gevoel heeft voor ruimte en ritme. De audities vinden plaats op zaterdag 21 februari aanstaande.

Aanmelden voor de auditie kan tot 19 februari via productie@lonnekevanleth.nl onder vermelding van auditie De Odyssee en een korte omschrijving van danservaring of CV.

Meer inspiratie