Griekse mythe de Odyssee als dansvoorstelling

Tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag gaat op 15 februari Lonneke van Leth Producties’ de Odyssee in première, groots uitgevoerd als dansvoorstelling met live muziek, acrobaten en koorzangers.

Choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker vertellen het eeuwenoude reisverhaal van de Griekse held Odysseus. Na gevochten te hebben in de Trojaanse oorlog wordt hij er door de Goden op uitgestuurd om de door hun opgelegde beproevingen te doorstaan.

Speeldata

De Odyssee gaat in première tijdens het Holland Dance Festival 2014 op 15 februari. In totaal worden er in Den Haag dertien voorstellingen gespeeld in de Fokker Terminal en is de show tot en met 1 maart in diezelfde zaal in Den Haag te zien. Een paar maanden later maakt de Odyssee een deel uit van het Amsterdamse Grachtenfestival, dat van 15 tot en met 24 augustus plaatsvindt.

Grootse dansproductie

Aan de Odyssee is een groots aantal mensen verbonden: moderne dansers, koorzangers, acrobaten en musici. Van Leth heeft gebruik gemaakt van professionals, maar heeft taken ook uitbesteed aan studenten en semi-professionals. Ze wil deze laatste groepen de mogelijkheid geven om te laten zien wat zij in huis hebben. Want, zo zegt van Leth: “De combinatie van deze groepen met professionals uit de verscheidene disciplines waarborgt de kwaliteit. Elkaar inspireren en stimuleren.”

Nieuwe composities

Speciaal voor de Odyssee heeft de Oekraïense componist Maxim Shalygin nieuwe composities geschreven die door zestien musici en een vijfentwintig-koppig koor wordt gespeeld tijdens de dansvoorstelling. Dirigent Michael de Roo, onder andere bekend van ballet L’Opera de Paris, leidt dit koor en orkest.

Informatie

Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via deze website.