De Odyssee als dansvoorstelling van Lonneke van Leth

Het eeuwenoude reisverhaal de Odyssee wordt als dansvoorstelling met live muziek ten tonele gebracht tijdens het Grachtenfestival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker beschrijven de mythe van de Griekse held Odysseus die na de Trojaanse oorlog tien jaar lang rondzwerft.

De reis van Odysseus

In veelkleurige scènes zien we Odysseus die uit zijn prille familiegeluk wordt weggerukt om oorlog te voeren. De goden zijn niet gecharmeerd van zijn listige karakter en creëren voor hem een queeste die hij moet doorstaan om bij zijn geliefde Penelope en zoon Telemachos terug te keren.

Speeldata en kaartverkoop

De Odyssee speelt van 13 t/m 17 augustus en van 19 t/m 24 augustus in Amsterdam. Kaarten zijn te bestellen via de website van De Odyssee.

Grachtenfestival

In Amsterdam wordt de Odyssee opgevoerd tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. Dit festival laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong talent op bijzondere locaties..

Participatie project

Aan De Odyssee doen bijna 100 participanten mee. In deze productie werkt Lonneke van Leth samen met professionals, studenten en semiprofessionals. Voor de choreografe is talentontwikkeling een belangrijke pijler in haar producties.