ContaKids Itay Yatuv Israël Nederland oktober januari 2018 2019

ContaKids: dieper contact tussen ouder en kind

ContaKids is een bewegingsmethodiek ontwikkeld door choreograaf en danser Itay Yatuv, nadat een video van hem en zijn dochter Sophie viral ging in 2011. Inmiddels zijn er 17 dansdocenten die de ContaKids techniek in Nederland mogen geven. En in tegenstelling tot de meeste dansworkshops voor kinderen, maakt de volwassene net zo goed deel uit van het scenario als de kleine!

Dit is de video waar het allemaal mee begon. Hierin doet Itay Yatuv wat bewegingsoefeningen oefenen met zijn dochtertje Sophie. In 2011 ging dit viral, de rest is geschiedenis.

De band met je kind versterken

Als kind ervaren we de wereld eerst met ons lichaam. Naarmate we ouder worden, raken we dit kwijt. Je (rationele) zintuigen zoals horen en zien nemen dit dan over. ContaKids herstelt de lichamelijke vermogensdoor een diepere vorm van communicatie tussen ouder en kind te creëren. Door met deze lichamelijke bewegingen te werken kan het kind zijn motorische vaardigheden en zelfvertrouwen vergroten. Bij de ouders zorgt dit voor meer vertrouwen in hun kind. Het kind kan het beste tussen de 2 en 5 jaar oud zijn.

Wat is ContaKids?

ContaKids is een bewegingsmethodiek voor duo's van een volwassene en een kind gebaseerd op contact improvisatie. De lessen bestaan uit allerlei leuke bewegingsspellen. Er is geen speciale ervaring vereist. In tegenstelling tot de meeste workshops voor kinderen, maakt de volwassene net zo goed deel uit van het scenario als de kleine. Het doel is om  het vertrouwen in onze fysieke handelingen te vergroten en de lichamelijke vermogens en vertrouwen waar wij mee zijn geboren te herstellen.

De oprichter Itay Yatuv

Yatuv is artistiek directeur van de Hakvutza Dance School en verdiept zich al een lange tijd in contactimprovisatie van over de hele wereld. Yatuv werkte als hedendaagse danser in de Verenigde Staten, Italië en Israël. Vervolgens ging Yatuv zelfstandig choreograferen. Ook ging hij zich meer bezig houden met het leiden van verschillende internationale projecten en hun improviserende uitvoeringen. Naast hedendaagse dans doet Yatuv ook aan Aikido. De oefeningen die hierin voorkomen integreert Yatuv in zijn contactimprovisatie.

ContaKids in Nederland

Zou je dit willen ervaren? Dat kan. Van 20 t/m 24 oktober wordt er tijdens Festival de Betovering in Den–Haag workshops gegeven. Heb je een dochter of zoon tussen de twee en vijf jaar, dan ben je geschikt voor een van de volgende workshops:

  • 20-okt    11.00-11.45    ContaKids    Koninklijke Schouwburg
  • 20-okt    14.30-15.15    ContaKids    Koninklijke Schouwburg           
  • 21-okt    11.00-11.45    ContaKids    Koninklijke Schouwburg
  • 21-okt    14.30-15.15    ContaKids    Koninklijke Schouwburg            
  • 22-okt    10.00-10.45    ContaKids    Zuiderstrandtheater
  • 22-okt    13.00-13.45    ContaKids    Zuiderstrandtheater           
  • 23-okt    10.00-10.45    ContaKids    Zuiderstrandtheater
  • 23-okt    13.00-13.45    ContaKids    Zuiderstrandtheater          
  • 24-okt    11.00-11.45    ContaKids    Laaktheater
  • 24-okt    14.00-14.45    ContaKids    Laaktheater

Ook van 2 t/m 8 januari 2019 komt er een teacher training naar Maastricht.  

ContaKids in Nederland

Ook zijn er meerdere plekken in Nederland waar ContaKids kan worden gevolgd. Zoals bij Little Doll Dance Company. Zij geven workshops die 45 minuten tot een uur duren. Klik hier voor meer informatie over dit dansgezelschap.

Wil je weten of er iemand bij jouw in de buurt is die deze danssoort geeft? Klik hier.

Meer inspiratie