BNG Bank Dansprijs

BNG Bank reikt dansprijs 2018 uit

De jaarlijkse BNG Bank Dansprijs voor jonge, beloftevolle choreografen wordt tijdens het Holland Dance Festival uitgereikt in het Korzo theater in Den Haag op zaterdag 27 januari 2018. Met het prijzengeld gaan de winnaars gezamenlijk op Nederlandse tournee met DansClick 20, een voorstelling waarin het werk van deze diverse choreografen te zien is.

Grote kans voor jonge makers

De BNG Bank Dansprijs wordt sinds 2014 uitgereikt door het BNG Cultuurfonds in samenwerking met het Haagse danshuis Korzo. De eerste winnaars van de BNG Bank Dansprijs waren Samir Calixto (2014) en Marina Mascarell (2015). Met deze dansprijs kregen de bijzonder getalenteerde makers een podium om zich te presenteren aan een breed Nederlands publiek. De meest recente winnaars Astrid Boons, Ryan Djojokarso en Sabine Molenaar gaan in maart en april 2018 op tournee in DansClick 19.

Impuls voor carrière

Het winnen van deze prijs is een belangrijke kans voor jonge makers en creëert een opstap naar de volgende fase van hun carrière. Zo is winnaar van het eerst uur Calixto op dit moment met zijn nieuwste productie Summa op tournee door Nederland en heeft Mascarell met diverse voorstellingen gestaan in Spanje, Frankrijk, Nederland en Taiwan.

Jury BNG Bank Dansprijs

De jury voor de BNG Bank Dansprijs van 2018 bestaat uit Annette Embrechts (dansjournaliste), Matt Meijs (secretaris van het BNG Cultuurfonds), Ingrid Melman (programmeur van Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort), Heleen Volman (artistiek leider DansBrabant) en Stacz Wilhelm (hoofd productie van Korzo).

Meer inspiratie