Nieuwe prijs voor jong choreografietalent

4 seasons van Samir CalixtoSamir Calixto is op 13 maart 2014 de eerste choreograaf die de BNG Bank Excellent Talent Dans Award in ontvangst mag nemen. Met deze nieuwe prijs wordt toptalent op choreografiegebied ondersteund.

Dat de Braziliaans-Nederlandse Samir Calixto een opkomend choreografietalent is, bewees hij al in 2012. Hij maakte toen veel indruk met zijn dansvoorstelling Winterreise, geïnspireerd op de liederencyclus van de Oostenrijkse componist Franz Schubert. Als deel van Korzo Producties trad Calixto in 2013 ook op met zijn dansvoorstelling 4 Seasons, waarvoor hij een Zwaan-nominatie in de wacht sleepte voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2013’.

Excellent Talent Dans Award

De BNG Bank Excellent Talent Dans Award is voortgekomen uit een samenwerking van het BNG Cultuurfonds en productiehuis Korzo. De komende drie jaar zorgen zij ervoor dat jonge makers zich kunnen blijven ontwikkelen. Wie de prijs wint, ontvangt een geldbedrag van 45.000 euro, genoeg om de getalenteerde choreografen te ondersteunen in nieuwe fases van hun carrière.

4 Seasons door Nederland

Met het bedrag dat verbonden is aan de BNG Bank Excellent Talent Dans Award kan het publiek ook genieten van het werk van dit choreografietalent. De dansvoorstelling 4 Seasons gaat op tournee door Nederland in april en mei 2014 en is te zien in twaalf steden. Lees er hier meer over.