Moniek Merkx

Artistiek directeur Maas theater en dans neemt na 8 jaar afscheid

Na acht jaar zal mede-oprichtster Moniek Merkx op 3 februari afscheid nemen als artistiek directeur van Maas theater en dans. De komende vier jaar blijft Moniek als maker, regisseur en schrijver aan Maas verbonden en blijft er jonge makers begeleiden. Maar wie gaat haar vervangen als artistiek directeur?

René Geerlings neemt het stokje over

Moniek draagt het artistiek directeurschap over aan René Geerlings die op 1 januari al aan zijn nieuwe functie begon. René studeerde in 1999 af aan de Mimeopleiding van de Theaterschool in Amsterdam en is sindsdien werkzaam als acteur en regisseur in het theater.

Artistiek leiderschap

Van 2013 tot 2021 was René artistiek leider van BonteHond, waar hij jeugdtheatervoorstellingen maakte zoals de festivalvoorstellingen ASO en IK (Oerol), peutervoorstellingen AaiPet (Zilveren Krekel 2015) en Pak ‘m en verder Leuk, Klucht, Know Me en Vadertje moedertje. In 2020 maakte hij zijn eerste grotezaalvoorstelling Juffenballet, een coproductie van Maas en BonteHond. In het najaar van 2020 maakt hij bij BonteHond zijn laatste voorstelling Wiedeedhet.

Bij Maas zal René jaarlijks twee tourneeproducties maken en jong talent begeleiden in het maken voor kinderen en jongeren. Daarnaast is het zijn taak de artistieke koers uit te zetten voor het Maaspodium en het gezelschap.

Interactief afscheid via Zoom

Op 3 februari is er van 16:00 tot 17:30 uur een digitaal en interactief afscheid in Zoom met genodigden. Daar zal worden teruggeblikt op Monieks directeurschap bij Maas met gasten, kleine optredens en filmfragmenten.

 

Foto: Fred Ernst

Meer inspiratie