Rotterdam krijgt Anderhalvemeter Festival

Anderhalvemeter Festival in Rotterdam vol muziek, dans en theater

Festivalfreaks, niet getreurd! Als alles mee blijft zitten, krijgt Rotterdam eind augustus een groot evenement met muziek, dans en theater. Parken en pleinen zullen worden omgetoverd tot het Anderehalvemeter Festival. 


We horen je denken: ‘wie treedt er allemaal op?’ Dit houdt organisator Jasper van Scholte van JMR Event Makers nog even geheim. Het nieuws over het festival is al twee weken eerder dan gepland bekend geworden, dus over twee weken meer info! Een klein geheimpje wil hij al wel verklappen. Het zullen allemaal Rotterdamse artiesten zijn die een act gaan presenteren. 

De optredens zullen op verschillende plekken plaatsvinden: het centrum van Rotterdam, maar ook het Afrikaanderplein en Deliplein op Zuid. Je kunt korte optredens met een pop-up karakter van rond een kwartier verwachten.

‘Het Anderhalvemeter Festival is een cadeautje voor de stad in deze bizarre tijden’, zegt Scholte tegen RTV Rijnmond. ‘Het wordt een festival zonder grote samenscholingen en mét voldoende afstand tot elkaar. Maar wél vrolijk, en wél een evenement dat laat zien hoe leuk Rotterdam is’, laat de organisatie weten. ‘Ondanks alle ellendige coronabeperkingen.’ 

Het is de Stichting Droom en Daad die de portemonnee trekt voor het evenement. JMR organiseert tijdens de zomerperiode normaal onder andere Boothstock, het Bevrijdingsfestival en Nacht van de Kaap. 

 

Meer inspiratie