Foto via Pexels

5 dansoptredens tijdens Bevrijdingsdansfestival die je niet mag missen

Morgen is het weer zover: Bevrijdingsdag! Op deze dag wordt de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland gevierd en staan we stil bij vrijheid, democratie en mensenrechten. Normaal gesproken zijn er op het Museumplein in Amsterdam heel wat bijzondere dansoptredens te zien, maar dit jaar kunnen we via een livestream genieten van verschillende dansers.

Vrijheid

Het motto van het Bevrijdingsdansfestival is ‘dansen om de vrijheid te vieren’. Naast optredens kun je zelf ook meedoen met verschillende dansworkshops.

Het programma

17:00 uur

De Curaçaose-Nederlandse danseres Junadry Leocaría opent met haar choreografie ‘Ode aan mijn voorouders’. Hierin staat haar persoonlijke verbinding met het slavernijverleden centraal.

18:00 uur

In het Anne Frank Huis treedt de Joodse danseres Tamar Riani op. Met haar ‘Solo vanuit het hart’ laat zij zien wat de beladen geschiedenis van deze locatie met haar doet.

19:00 uur

Een swingend salsa-optreden vanaf het Homo-monument. Een gay-danspaar laat zien dat zij staan voor vrijheid en tolerantie.

19.30 uur

De Syrische danser Ahmad Chaaban danst vanuit de Westerkerk een moderne dans waarin hij zijn vrijheid verbeeldt.

19.55 uur

De dansers van Lindy Swing sluiten af met een vrolijke Swing dans. Na afloop kun je zelf ook de Lindy Hop onder de knie krijgen met de dansworkshop.

 

Bekijk hier de livestream.

 

Meer inspiratie