4 bijzondere avonden met voorstellingen van choreograaf Jan Martens en GRIP

4 bijzondere avonden met voorstellingen van choreograaf Jan Martens en GRIP

Jan Martens is één van de belangrijkste en invloedrijke choreografen uit Vlaanderen. Vier avonden presenteren Frascati en de Brakke Grond zeven werken van GRIP. Het choreografische platform is opgericht door Jan Martens & Klaartje Oerlemans.

Jan Martens

Jan Martens is geboren in 1984, België. Hij studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Martens studeerde af aan de opleiding Dans van het Artesis Koniklijk Conservatorium in Antwerpen in 2006. Sinds 2010 maakt Martens zelf choreografieën die nationaal en internationaal gespeeld worden. Martens is ervan overtuigd dat elk lichaam kan communiceren, elk lichaam heeft iets te vertellen.

GRIP Evenings

De GRIP Evenings zijn van woensdag 10 april t/m zaterdag 13 april te zien.

Tijdens GRIP evenings zijn werken te zien van GRIP-choreografen; Jan Martens, Báare Sifgúsdóttir, Steven Michel en Michele Rizzo. Bestaande choreografieën worden uitgevoerd maar er worden ook nieuwe voorstellingen gepresenteerd zoals Affordable Solution for Better Livingvan choreograaf Steven Michel en beeldend kunstenaar Theo Mercier.

De voorstellingen

PASSING THE BECHDEL TEST door Jan Martens/fAbULEUS

Met deze voorstelling wil choreograaf Jan Martens samen met 13 jongeren de genderdiversiteit en gendergelijkheid onder de aandacht brengen in de wereld. Jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van nu en vroeger.

being door (Bára Sigfúsdóttir)

Voor deze voorstelling heeft choreografe Bára Sigfúsdóttir samen gewerkt met Iraanse dansers; Masoumeh Jalalieh en Seyed Alireze Mirmohammadi. Het lichaam heeft in deze voorstelling de taak gekregen om als gemeenschappelijke grond te werken. Om op onderzoekende wijze een dialoog te voeren tussen de West-Europese en Iraanse cultuur en maatschappij. 

BIS door (Jan Martens/ Truus Bronkhorst)

BIS is een solo voor en met Truus Bronkhorst, een danseres en choreografe die in de jaren 80 en 90 de bloeiperiode vierde in Nederland. De voorstelling gaat over opnieuw beginnen, verder gaan en niet opgeven.

Affordable Solution for Better Living door (Steven Michel & Theo Mercier)

Hoe zet het bedrijfsleven het lichaam van de consument in scene? In Affordable Solution for Better Living wordt er in drie bedrijven het model ontmaskert en ontrafelt de overtuigingen en twijfels van een bijna perfecte en gepolijste man.

THEY MIGHT BE GIANTS door (Steven Michel)

Steven Michel vindt geluid, ritme, animatie en beeld erg interessant. Hierdoor heeft hij They might be giantsgemaakt, dit is een solo op het vlak van dans en concert. Steven Michel neemt je mee naar een plek waar muziek en beeld onze verbeelding prikkelt en onze perceptie in de war brengt.

HIGHER door (Michele Rizzo)

HIGHER is een optreden geïnspireerd en gebaseerd op de ervaring van het uitgaan en dansen in de club. Wij mensen geloven dat wij nooit een ander kunnen zijn terwijl drie dansers in dit stuk juist één proberen te worden.  

Ode tot he attempt door (Jan Martens)

Tijdens deze voorstelling brengt Jan Martens een deconstructie van zijn creatieve proces op scène. Martens nodigt het publiek uit om mee te kijken in zijn hoofd en computer.

Meer inspiratie