Jan Martens wint Charlotte Köhler Prijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Charlotte Köhler Prijs 2015 toegekend aan choreograaf Jan Martens. Deze aanmoedigingsprijs voor jong talent - van elk € 30.000 -  worden op donderdag 2 juli 2015 uitgereikt tijdens de Young Talent Awards in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Choreograaf Jan Martens

Choreograaf Jan Martens (1984) studeerde in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, opleiding Dans.  Sinds 2009 maakt hij eigen choreografieën,  onder andere in samenwerking met Dansateliers Rotterdam,  ICKamsterdam en DansBrabant.

Zijn meest recente werk  THE DOG DAYS ARE OVER maakt op dit moment een internationale tournee. "Met deze voorstelling heeft Jan Martens wederom bewezen een bijzonder getalenteerd maker te zijn", zo vindt de adviescommissie theater van het Cultuurfonds.

Charlotte Köhler Prijzen

De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen voor jong talent (tot 35 jaar)  in beeldende kunst en theater. De prijzen - van elk € 30.000 - werden in 1988  bij legaat ingesteld door actrice Charlotte Köhler (1892-1977).  Naast choreograaf Jan Martens werd dit jaar ook aan beeldend kunstenaar Jan Hoek de Charlotte Köhler Prijs toegekend. Een overzicht van eerdere winnaars staat op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Young Talent Awards

De uitreiking van de Charlotte Köhler Prijzen vindt plaats tijdens de Young Talent Awards van het Prins Bernhard Cultuurfonds, waar ook de jaarlijkse Cultuurfondsbeurzen voor talentvolle afgestudeerden feestelijk worden omlijst.  Deze beurzen  zijn bestemd voor studie of onderzoek in het buitenland en komen deels uit CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn ingesteld.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds  heeft naast een landelijk bureau in Amsterdam,  twaalf provinciale afdelingen in het land.

 

Meer inspiratie