‘Het Zwanenmeer’ te bewonderen bij zorginstellingen voor de deur

Ouderen in zorginstellingen hebben het tijdens de coronacrisis niet makkelijk. Ze zijn een risicogroep en kunnen daardoor al een hele tijd geen bezoek ontvangen. Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division heeft besloten om voor hen iets bijzonders te doen! Een balletoptreden, gewoon voor de deur. De ouderen kunnen dan vanachter hun raam genieten van ’Het Zwanenmeer’.
 

De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) zet zich hard in

Momenteel zijn alle zorgdragers keihard aan het werk. De mensen uit hoge risicogroepen zijn volledig geïsoleerd. Zonder het bezoek van de kinderen of kleinkinderen  en ze spreken haast niemand. Juist voor deze mensen zet DeDDDD zich momenteel hard in. Het doel is om deze mensen een lach op het gezicht te bezorgen.

Gratis voorstelling

DeDDDD brengt daarom gratis een pas de deux (=duet) uit Het Zwanenmeer naar zorginstellingen. Het is een korte voorstelling, op de beroemde muziek van Tchaikovsky, die hopelijk een beetje troost kan geven. De voorstelling zal gedanst worden door Iyamilé Ramos Gonzáles en Clément Herlin op een toneel van 4 bij 6 meter. 

Vanachter het raam

Het enige wat het gezelschap nodig heeft, is een plek voor het toneel zoals een parkeerplaats, binnentuin of atrium. Kortom: een ruimte waarop goed zicht is vanuit de ramen of balkons van de zorginstelling. Op dinsdag 10 april vond de eerste editie al plaats in de Bieslandhof in Delft. Wil je ook jouw opa of oma blij maken met een stukje uit Het Zwanenmeer? Bezoek dan de website en neem contact op met DeDDDD.

 

Meer inspiratie