Dance Street interview Dunja

Dansen in een dansfilm? Zoë (16) vertelt hoe dat is

Een paar weken geleden gaven we een inkijk op het maakproces van de Nederlandse dansfilm ‘Dance Street’. De zestienjarige Zoë Alberga speelt Dunja in deze film. We spreken met haar over haar ervaring tijdens het maken van deze film.

Wat dans betekent in Zoë’s leven

Zoë danste al toen ze nog maar vier jaar oud was, maar begon pas met het volgen van lessen op haar elfde. Bij Global Dance Centre werd het niveau steeds serieuzer. “Dans heeft een hele grote rol in mijn leven,’’ vertelt Zoë. ‘‘Het is een soort uitlaatklep waarin ik al mijn emoties kan uiten. Als ik bijvoorbeeld erg boos ben of verdrietig ga ik dansen.”

Auditie voor een film

“Ik had nog nooit eerder een rol in een film gespeeld, wel had ik ervaring met figurantrolletjes. Via een mail van Global Dance Centre kreeg ik te horen over de film en ik besloot toen auditie te doen. Gelukkig deden allemaal vrienden ook auditie, dus ik was daar niet alleen.” Zoë kreeg pas te horen voor welke rol ze auditie deed toen ze bij de auditie kwam. “Ik kreeg daar ook te horen dat ik de enige was die voor Dunja auditeerde. Dat was toen best een opluchting.”


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Zoë’s personage

Zoë beschrijft haar personage Dunja als een meisje dat zich heel stoer voordoet, maar die eigenlijk ook best wel gevoelig is. Als het op dans aankomt is ze wel heel serieus. “Ik vind dat ik best veel lijk op mijn personage. We hebben allebei dezelfde passie voor dans en we nemen het allebei ook erg serieus.”

De opnames

“De opnames waren in het begin best wel wennen. Je moest veel wachten, omdat er veel verschillende scènes op een dag werden gefilmd. Hierdoor heb ik wel veel vrienden kunnen maken.” Zoë vertelt dat het filmen van haar solo een van de leukste ervaringen was. “Dit werd gefilmd op een rode picknicktafel en aangezien het tijdens de opnames heel warm was werd mijn hoofd bijna net zo rood als de tafel.”

“Door de warmte kwamen er ook steeds mensen van de make-up naar ons toe om onze make-up bij te werken. Dat was ook wel een aparte ervaring.”

Positieve reacties

Zoë heeft de hele film samen met haar familie gezien en daar kreeg ze hele positieve reacties van. Zoë had voorheen al een klein stukje van de film gezien, maar nog niet alles. Haar moeder had dat al wel. Zij kon niet wachten om de film te zien. Haar hele familie was ontzettend trots op haar. “Mijn moeder en oma moesten op een gegeven moment zelfs huilen.”

Toekomst

“Ik wil me graag blijven focussen op dans. Later zou ik graag een achtergronddanseres willen worden en daarna een dansschool willen openen.” Ook lijkt het Zoë erg leuk om verder te gaan in het acteren. Ze wil in de toekomst acteerlessen gaan volgen om haar acteerskills te verbeteren.

Meer inspiratie